Vragen omtrent overstappen van Energie Leverancier

De energieprijzen gaan steeds meer in één richting, namelijk naar boven. Onze vergelijker helpt consumenten hun energiekosten te verlagen. Met onze vergelijker kunt u snel en eenvoudig goedkope elektriciteit tarieven vinden. De overstap is over het algemeen zeer gemakkelijk. De nieuwe leverancier regelt deze voor u. Toch zijn er altijd nog een aantal onduidelijkheden. Wij proberen u hiermee te helpen in onderstaande vraag en antwoord.

Onterechte angsten over overstappen

Veel mensen zijn bang voor een overstap. Ze vrezen voor een stroomstoring of zijn bang dat er iets mis gaat tijdens de wissel. Deze zorg is ongegrond, want het is bij de wet een verplichting dat de consument geen last heeft van ‘gaten’ in zijn stroomvoorziening tijdens een overstap. Daarnaast zijn er mensen bang voor een administratieve rompslomp bij een overstap van leverancier, maar dit kan echt worden uitgevoerd met een paar muisklikken.

Beëindiging contract oude elektriciteitsleverancier

De opzegging van de vorige energieleverancier wordt gedaan door de nieuwe provider. Dit zorgt ervoor dat u geen overlast heeft door de verandering. De feitelijke wisseling van elektriciteitsleverancier is niet waarneembaar voor de consument. Na een paar weken kunt u al profiteren van de nieuwe en lage tarieven van de nieuwe elektriciteitsleverancier. De elektriciteit meter en de elektrische leidingen blijven eigendom van de netbeheerder. Een nieuwe installatie van meters en leidingen is daarom niet noodzakelijk bij een overstap van elektriciteitsleverancier.

Bescherming van het milieu gemakkelijk gemaakt: Overschakelen naar groene stroom

Niet alleen financiële redenen kunnen een rol spelen in de overstap van elektriciteitsleverancier. Een niet te onderschatten aantal consumenten stapt over vanwege milieubewuste redenen, bijvoorbeeld als het gaat om de levering van groene stroom. Onder groene stroom wordt verstaan elektrische energie die wordt geproduceerd uit herbruikbare of nieuwe energiebronnen. Daaronder kun je bijvoorbeeld wind en waterkracht rekenen maar ook bijvoorbeeld zonne-energie. Veel van de nieuwe energiebronnen worden geleverd door de natuur. Deze zijn volop beschikbaar en zijn in tegenstelling tot de traditionele, fossiele brandstoffen zoals steenkool, olie of aardgas, onuitputtelijk.

Toch zijn er altijd nog een aantal onduidelijkheden. Wij proberen u hiermee verder te helpen in onderstaand vraag en antwoord gedeelte.

Is er sprake van stroomuitval bij het overstappen?

Veel consumenten zijn bang voor een wissel van elektriciteitsleverancier, omdat ze bang zijn voor problemen van de levering en dus uitval. Deze angst is echter geheel ongegrond, omdat de leverancier een zogenaamde leveringsplicht heeft. Deze verplichting bestaat uit een garantie van elektriciteit. Deze bescherming is geregeld door de wet en zal gaten in de stroomvoorziening voorkomen. De wetgever heeft deze eisen bepaald om te zorgen voor een fatsoenlijke concurrentie op de elektriciteitsmarkt.

Hoe stap ik over?

U kunt simpel gebruik maken van onze vergelijker. Voer uw postcode en uw energieverbruik in en je zult een goede goedkope leverancier vinden. Kies de leverancier van uw keuze en zij regelen de overstap voor u van a tot z, inclusief het opzeggen.

Wat kost een overstap van leverancier?

Natuurlijk kost de overstap van elektriciteitsleverancier of gasleverancier voor u helemaal niets. Uw nieuwe maatschappij doet alle formaliteiten voor u, voor u is het niet meer dan een paar muisklikken.

Hoe lang duurt het overstappen?

De overgang naar een nieuw energiebedrijf duurt gemiddeld 4-6 weken. Na deze tijd, zal u energie en/of gas ontvangen van uw nieuwe leverancier. Het is niet zo als je bent overgestapt via onze site dat de nieuwe provider onmiddellijk je energie levert. De energieleverancier heeft tijd nodig om alles te verwerken. In de tussentijd ben je nooit afgesloten van het energie netwerk.

Krijg ik een nieuwe meter?

Nee, het vereist geen technische wijzigingen of aanpassingen aan de installatie bij u thuis. Bij sommige deals kan het wel zijn dat u een slimme thermostaat krijgt of kan bijkopen, deze vervangt u oude thermostaat.

Kan ik terug naar mijn oude elektriciteitsleverancier?

Natuurlijk kunt u later, indien u dat wenst, terug naar uw oude leverancier, u zult wel rekening moeten houden met de contractduur welke u afgesloten heeft.

Wat is een slimme thermostaat?

Een slimme thermostaat is een thermostaat die op afstand kan worden gecontroleerd en ingesteld kan worden. De slimme thermostaat past zich aan de levensstijl van de bewoners aan. Dit zorgt uiteindelijk dat er minder energie verloren gaat. Hierdoor kunt u natuurlijk besparen op uw energierekening. De investering is meestal terug te verdienen in circa twee jaar tijd.